Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش بهای سوخت در سریلانکا با ورود هیات آمریکایی که با هدف انجام مذاکرات پیرامون بحران اقتصادی وارد این کشور شده اند، فشارهای بیشتری را بر شهروندان سریلانکایی آورده است.

به گزارش روز یکشنبه ایران اکونومیست از خبرگزاری فرانسه، اعلامیه افزایش قیمت سوخت در سریلانکا در حالی منتشر شد که «وکانچانا ویجسکرا» وزیر انرژی این کشور گفت تاخیری نامشخص در نقل و انقال محموله‌های جدید سوخت اتفاق افتاده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه سخنانش افزود رسید پرداختی نفت هفته گذشته نرسیده است و به همین دلیل محموله‌های نفتی نیز طبق برنامه وارد نشدند.

وزیر انرژی سریلانکا با پوزش از مردم و به ویژه موتورسواران آنها را ترغیب کرد به صف های طولانی پمپ بنزین نروند. بسیاری از مردم وسایل نقلیه خود را در پمپ بنزین‌ها رها می‌کنند به این امید که محموله های سوخت وارد کشور شوند.

از سوی دیگر منابع دولتی گفتند ذخایر سوخت باقی مانده در کشور تنها برای ۲ روز کافی است و مقامات سریلانکا این میزان باقی مانده را برای نیازها و خدمات ضروری نگه داشتند.  

سفارت آمریکا در «کلومبو» اعلام کرد هیات آمریکایی از وزارت خزانه‌داری و دولت آمریکا برای مذاکرات وارد سریلانکا شدند تا راه‌های موثرتری برای حمایت آمریکا از این کشور را پیدا کنند.

«جولی چونگ» سفیر آمریکا در سریلانکا در بیانیه‌ای گفت: «از آنجایی که سریلانکا با برخی از بزرگ‌ترین چالش‌ اقتصادی در تاریخش مواجه شده، ما تلاش می‌کنیم راه هایی برای رشد اقتصادی و تقویت نهادهای مردمی این کشور پیدا کنیم.» 

وی در ادامه افزود آمریکا ۱۵۸ میلیون دلار در قالب کمک های مالی طی دو هفته گذشته به سریلانکا انجام داده است.  

از سوی دیگر سازمان ملل متحد درخواست فوری برای افزایش ۴۷ میلیون دلار کمک برای بخش آسیب‌پذیر این کشور ۲۲ میلیون نفری صادر کرده است.  

براساس گزارش سازمان ملل حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر برای ادامه بقا به کمک مالی فوری نیاز دارند و ۴ نفر از ۵ نفر در این کشور به دلیل کمبود مواد غذایی و افزایش قیمت‌ها وعده‌های غذایی خود را کاهش دادند.  

هفته گذشته دولت سریلانکا به دلیل بحران انرژی و سوخت، موسسات دولتی غیرضروری و مدارس را به مدت ۲ هفته تعطیل کرد.

«رانیل ویکرمسینگ» نخست وزیر این کشور چهارشنبه گذشته به پارلمان هشدار داد سختی‌های بیشتری در راه است. وی در سخنانش اشاره کرد: «اقتصاد ما با فروپاشی کامل رو به رو شده است. اکنون با  شرایط جدی تر و سخت تر فراتر از کمبود سوخت، گاز، برق و مواد غذایی مواجه می شویم.» 

دولت سریلانکا در ماه آوریل با اعلام این‌که قادر به بازپرداخت بدهی‌های خارجی معادل ۵۱ میلیارد دلار نیست، مذاکرات با صندوق بین المللی پول را برای کمک مالی اضطراری آغاز کرد.  

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: بحران اقتصادی ، ایالات متحده آمریکا ، سریلانکا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بحران اقتصادی ایالات متحده آمریکا سریلانکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۲۹۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری علم و فناوری آنا - مصطفی خدابخشی؛ بیش از ۳۴ هزار نفر در طی هفت ماه گذشته بر اثر جنایات ضد بشری رژیم منحوس صهیونیستی علیه مردم نوار غزه جان خود را از دست دادند. شقاوتی که هم اکنون آتشش به جان فضا‌های علمی جهان افتاده تا سکوت منبعث از تهدید و ارعاب نهاد‌های قدرت در دانشگاه‌ها شکسته و بسیاری از دانشجویان یک صدا از غرب آسیا تا قلب کالیفرنیا علیه صهیونیسم و جنایات آنان فریاد سر دهند.

با بالا گرفتن سطح اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا حالا مواجهه با دانشجویان معترض که تا پیش از این با اقدامات خشونت آمیز پلیس این کشور برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در خصوص پایمال شدن حقوق بشر رو به رو بودند به شکل جدیدی در حال رخ نمایی است. تهدیداتی از جمله اخراج از دانشگاه و عدم استخدام که از آنها می‌توان به عنوان گزینه‌هایی قهری برای به سکوت کشاندن دانشجویان توسط نهاد‌های امنیتی آمریکا نام برد.

همزمان با انتشار اخبار مربوط به این رویکرد جدید از سوی سیاست مداران آمریکایی ندای آزادی خواهی دانشجویان آمریکایی به دانشگاه‌های ایران رسیده، آوایی که نشان می‌دهد که دیگر مساله فلسطین تنها دغدغه جهان اسلام نیست بلکه به عنوان مهمترین موضوع در جهان مبدل شده و از هر گوشه ندای حمایت از حق مسلم فلسطینیان به گوش می‌رسد. بر همین اساس بیش از سیزده دانشگاه ایران اعلام کرده اند که آمادگی جذب دانشجویان آمریکایی تعلیق شده در پی حوادث این روز‌های فضای دانشگاهی این کشور را دارند.

اولین فراخوان در این خصوص از دانشگاه شیراز که یکی از دانشگاه‌های برتر کشور است، صادر شد. در همین خصوص محمد موذنی رئیس این دانشگاه اعلام آمادگی کرد که دانشگاه شیراز دانشجویانی که به دلیل حمایت از فلسطین اخراج شده اند را بورسیه خواهد کرد.

در ادامه دانشگاه شهید بهشتی نیز با حمایت از دانشجویان اخراجی آمریکا به این حرکت پیوست و در همین خصوص سیدمحمود آقامیری، رئیس این دانشگاه گفت که دانشجویانی را که به دلیل اعتراض به عملکرد صهیونیست‌ها از دانشگاه‌های اروپا و آمریکا اخراج شده‌اند، پذیرش می‌کنیم.

بر اساس آنچیز که ریاست دانشگاه شهید بهشتی اعلام کرده تمامی هزینه‌های مربوط به آموزش، خوابگاه و اسکان این دانشجویان به طور کامل از سوی دانشگاه تامین خواهد شد.

زنجیره حمایتی از دانشجویان آزادی خواه آمریکایی به دانشگاه رازی به عنوان یکی از معتبرترین دانشگاه‌های جهان اسلام راه یافت. جایی که در آن محمدنبی احمدی رئیس دانشگاه گفت: تمام استادان و دانشجویان اخراج شده وقایع اخیر آمریکا و حامیان مردم مظلوم فلسطین می‌توانند با هجرت به ایران اسلامی، تدریس و تحصیل خود را در این دانشگاه ادامه دهند.

دانشجویان حامی مردم مظلوم فلسطین که در روز‌های اخیر شجاعانه علیه رژیم جعلی اسرائیل به پا خاستند و از دانشگاه‌های آمریکا اخراج شده‌اند، می‌توانند با تخفیف کامل شهریه، در رشته مورد علاقه خود در دانشگاه رازی کرمانشاه به تحصیل بپردازند. استادان و دانشمندان دانشگاه‌های آمریکا نیز که در پی حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین و ابراز انزجار از رژیم غاصب صهیونیستی از دانشگاه اخراج شده‌اند، می‌توانند در دانشگاه رازی تدریس کنند.  

بعد تبدیل این حرکت به موجی فراگیر دیگر دانشگاه‌ها از جمله دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علم و صنعت، جهاد دانشگاهی و ... نیز آمادگی خود برای پذیرش دانشجویان اخراجی از دانشگاه‌های آمریکا را اعلام کردند.

دانشگاه‌های برتر ایران با این حرکت یک پیام مهم برای دانشجویان آمریکایی که این روز‌ها مورد سرکوب شدید پلیس این کشور قرار گرفته اند مخابره کردند و آن چیزی نیست جز دفاع از آرمان صلح و عدالت. آرمانی که هم اکنون بیداری واقعی در فضای دانشگاهی جهان را رقم زده و دنیا را در خصوص وقایع غزه حساس کرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملکرد قابل قبولی از هیات نظارت مشاهده نشد
  • ورود سامانه بارشی به جو کرمانشاه از اوایل هفته آینده
  • مبادلات تجاری ایران و‌ سریلانکا دوباره برقرار شد
  • ازسرگیری تجارت ایران و سریلانکا/ پیشنهاد برقراری تجارت ترجیحی
  • توقف ارسال سلاح از آمریکا به اسرائیل به دلیل اختلاف بر سر حمله به رفح
  • پیوند علم و سیاست در دانشگاه‌های ایران علیه صهیونیسم
  • برنت ۸۲ دلار و ۹۴ سنت شد
  • کشف جدید زبان‌شناسان: ۴ سفر حماسی از سرزمین‌های یخی که به پیدایش اولین آمریکایی ها منجر شد
  • پایانی بر اجاره بهای بی‌حساب و کتاب مسکن
  • برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد